Populære reiser i sommer

Å reise til Syden er alltid populært om sommeren, særlig dersom man bor et sted der sommerværet kan være vått og kaldt. Men det er også populært å reise til Danmark, for eksempel til Legoland eller til andre fornøyelsesparker. Sverige er også et av de mest populære reisemålene for nordmenn.

Andre europeiske land som mange reiser til er Frankrike, Spania, Italia, Tyskland, Finland og de baltiske landene. Selvsagt er det også mange som reiser innenlands, for å oppleve mer av Norges natur og kultur. De mest populære landene utenfor Europa er Thailand og USA.

Selv om mange foretrekker sol og badeliv når de skal på ferie, er det også stadig mer populært med aktivitetsreiser. Da kan man drive med hobbyen eller fritidsaktiviteten sin samtidig som man drar på ferie med familiene. Man kan klatre, surfe, dykke eller fiske i ferien, og det tilbys også mange ulike aktivitetsreiser fra reiselivsaktørene.

Seiling eller motorbåtturer i ferien er også fint for hele familien. De mest populære seiledestinasjonene for norske turister er Adriaterhavet og Middelhavet. Der er været forholdsvis bra om sommeren, og det er mange spennende øyer og havnebyer man kan besøke. Man kan leie båt med eller uten mannskap, eller leie lugar på en større båt.